I Solna finns tandimplantat med hög kvalité

Behöver du ett tandimplantat i Solna finns det kliniker som sätter implantat på plats, ser till att processen är bekväm och säkrar att implantatet håller länge.

Om man har förlorat sin tand, helt eller delvis, så behöver man ett implantat. För några decennier sedan var det kanske en stor grej, idag är det vardagsmat. Metoderna som tandläkarna använder för att fästa implantatet är väl beprövade, utvärderade i forskning och därför helt säkra. Det är mycket ovanligt att något går fel när implantatet skruvas på plats.

Det är precis så det brukar gå till, implantaten skruvas fast, eller rättare sagt en titanskruv fästs i käkbenet. Sedan kan man bygga upp tanden på titanskruven. Titan har bra egenskaper för att sitta fast i benet. Det korroderar inte, det är hårt och det stöts inte bort av kroppen.

Tandimplantat med lång livslängd

Efter att titanskruven satts fast ska man bestämma vilken typ av krona man vill ha. Man kan ju välja en glänsande guldtand, men det är få som gör det. Det vanligaste är att matcha tanden med övriga tänder, i utseende och färg. På så sätt syns det inte att man har en tandprotes istället för en riktig tand.

Bor man i Stockholmstrakten ligger kliniker som erbjuder tandimplantat i Solna nära till hands. Med lång erfarenhet, servicekänsla och kunskap ser kliniken till att tanden kommer på plats. Men ännu viktigare, att tandprotesen får lång livslängd, helst hela livet. Har man väl satt dit en ny tand så känns det lite trist att behöva upprepa proceduren igen!

21 Jul 2022

Dina tänder är en sida om hur tandhälsa och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder för att förebygga sjukdommar och besvär. 

Vi har även en sida som beskriver tändernas utveckling, från spädbarnsåldern upp till det att man är vuxen.