Vad gör en tandhygienist i Solna, kan man undra?

Att vara tandhygienist i Solna innebär samma sak som att vara det någon annan stans. Det handlar om att informera och ta hand om tänder och daglig munhygien.

En tandhygienist i Solna har många strängar på sin lyra kan man säga. De ska både informera om god munhygien och samtidigt kunna göra en lättare undersökning. Faktum är att de även kan utföra en smärre lagning. Till och med en provisorisk sådan om det skulle behövas en omgående.

Det du kanske inte visste är att en tandhygienist även har tobaksavvänjning på sitt bord. Annat är att förebygga karies och tandlossning. Det är sjukdomar som specifikt uppstår i munhålan. En tandhygienist har god kontroll på hur man förebygger dessa sjukdomar. Hur man slutar med tobak vet de också.

Tandhygienist i Solna gillar att du håller dig till rutiner

Genom en bra och daglig rutin när det gäller ens tänder kan man lätt göra sig av med bekymmer som annars skulle uppstå. Att borsta tänderna är en sak som ska göras både morgon och kväll. Äter du mycket frukt kan det vara bra att skölja munnen med vatten. Gärna direkt efteråt.

Det finns nämligen lite syra i en hel del frukt som kan vara jobbigt för emaljen, men med lite vatten efteråt spolar du undan mycket av denna syra. Likadant är det med socker. Har du ätit något riktigt sött kan ett glas vatten efteråt hjälpa dig bevara din emalj. Det blir dessutom lättare att undvika hål. Läs mer om vad en tandhygienist kan göra för dig här: tandhygienistsolna.se

30 Aug 2022

Dina tänder är en sida om hur tandhälsa och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder för att förebygga sjukdommar och besvär. 

Vi har även en sida som beskriver tändernas utveckling, från spädbarnsåldern upp till det att man är vuxen.