Allas rätt till bra tandvård

Att gå till tandläkaren är kostsamt och inte alltid särskilt trevligt, även om det kan vara skönt att få munnen rengjord ordentligt. Men det är nödvändigt och alla har rätt till bra tandvård.

Alla har vi rätt till en god munhälsa och en bra tandvård. Egentligen borde det inte vara en klassfråga huruvida man ska ha råd att gå till tandläkaren, men så är det faktiskt i många fall. Alla har inte pengar över till att laga tänder eller gå till tandläkaren för en vanlig kontroll.

För att våra tänder och vår munhälsa ska kunna vara så bra som möjligt så behöver vi med jämna mellanrum gå till tandläkaren för en kontroll av tänderna. Tandhygienisten är det också standard att man besöker någon gång per år för att rengöra sina tänder ordentligt.

Viktigt att gå till tandläkaren

Det känns ofta väldigt skönt efter att man gjort ett besök hos tandläkaren, även om det kanske svider en del i plånboken. Genom att se till att gå på våra bokade besök hos tandvården så ser vi till att skydda våra tänder och vi får fortsätta ha friska, rena och starka tänder.

En tandläkare lagar dina hål, drar ut trasiga tänder och hjälper till på olika sätt när vi har ont. Tandvärk är inte alls särskilt roligt att ha, det drar ner ens humör och påverkar hela vardagen. Se till att gå till din tandläkare på årliga kontroller och även de gånger du har ont eller får andra problem i munnen. Läs mer om tandläkare på denna sajt: https://www.tandläkarebromma.nu

17 Dec 2020

Dina tänder är en sida om hur tandhälsa och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder för att förebygga sjukdommar och besvär. 

Vi har även en sida som beskriver tändernas utveckling, från spädbarnsåldern upp till det att man är vuxen.