Den osynliga hjälpen i Malmö

Det är aldrig för sent för att se till att få den där perfekta tandraden. Kanske vill du få tänderna på plats för att du vill se snyggare ut eller för att du behöver kunna rengöra mellan tänderna.

Om du bara visste hur många människor som vandrar runt omkring dig och har någon typ av hjälp monterad. Det kan vara en korsett som håller in magen på din kollega i Stockholm. En pacemaker som gör att hjärtat slår i rätt takt på din kusin i Kalmar. Eller så kanske du själv har en osynlig tandställning vid namn invisalign i Malmö.

Alla dessa små hjälpmedel kan göra att du får den kropp du önskar dig, eller att du har ett bättre och friskare liv. I fallet med den osynliga tandställningen så är det en tandkorrigering som du enbart behöver ha tills tänderna är på rätt plats.

Varför du väljer något som inte syns

De synliga tandställningarna kan vara jobbiga att ha för många människor. Förutom att de tar plats och gör att du inte kan äta och dricka vad som helst längre, så kan åsynen kännas lite ovan i början. Känner du att du inte kommer vänja dig så finns det en lösning genom att använda en osynlig tandställning istället. Det viktiga är att du använder en överhuvudtaget, och därför har det kommit fram en möjlighet för dig som annars hade hoppat över det helt och hållet. Har du mycket trång tandrad så kan tandställning krävas.

20 Apr 2021

Dina tänder är en sida om hur tandhälsa och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder för att förebygga sjukdommar och besvär. 

Vi har även en sida som beskriver tändernas utveckling, från spädbarnsåldern upp till det att man är vuxen.