Nya tänder på ett kick

Har du slagit ut en tand på fotbollen och känner dig helt förtvivlad? Inte blir det lättare av att alla kompisar ber dig vissla och kallar dig för brevlådan. Men det finns hjälp som du kan få.

Olyckor med utslagna tänder kan ske i alla åldrar. Därför är det inte alls så som många kanske tror att tandimplantat är något som är till för äldre människor som drabbats av tandlossning. Det är precis lika vanligt hos barn eller unga vuxna. Med andra ord alla de som slår ut en permanent tand och vill ha en ny tand i ersättning. Om du skulle tappa en tand som sitter långt bak så kanske du inte bryr dig om en ny tand. Men det beror på hur pass bra du kan tugga din mat. För tänder är ju inget som du har enbart för att kunna visa upp en leende vit tandrad. Tänder fyller en funktion också.

Lätt eller lite knepigare

När en ny tand har tillverkats och ska sättas in så finns det olika sätt att göra det på. Hur tandvården beslutar sig för att göra beror på hur pass skadat ditt käkben är och var tanden sitter i munnen. I vissa fall kan man skruva ner tanden i käkbenet, förenklat sagt. Men om käkbenet är för skadat går det att i stället fästa tanden på tänderna vid sidan om. Du behöver inte oroa dig för vilken teknik man väljer. Det blir lika bra resultat vilket som. Hitta mer information på denna hemsida: tandimplantatstockholm.nu

20 Apr 2021

Dina tänder är en sida om hur tandhälsa och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder för att förebygga sjukdommar och besvär. 

Vi har även en sida som beskriver tändernas utveckling, från spädbarnsåldern upp till det att man är vuxen.