Skonsam tandreglering med hjälp av Invisalign

Om man är trött på att ha sneda tänder och vill rätta till problemet så är metoden med Invisalign att föredra. För man kommer att på ett mycket skonsamt sätt kunna få ordning på tänderna.

Om man är trött på sina sneda tänder så är det dags för en tandreglering och en modern metod för detta är Invisalign. Med hjälp av Invisalign kommer de sneda tänderna snart att vara raka och oftast är hela behandlingen klar inom tre månader. Så med denna metod kommer man inom kort att ha en jämn och fin tandrad och det kommer garanterat att vara lättare att le.

Hur går det till?

Invisalign är en metod där man använder sig av skenor som sätts i munnen och de kommer att reglera en bit i taget tills det att hela tandraden är reglerad. Skenorna är transparenta så de kommer inte att synas vilket är mycket uppskattat hos alla.

Man börjar med en undersökning hos tandläkaren och där kommer skenorna att tillverkas så att de kommer vara helt anpassade till tandraden. Man kommer att behöva använda sig av flera skenor för att tandraden till slut ska vara helt reglerad.

Metoden med Invisalign är mycket skonsam och irriterar inte tandköttet, man kommer i princip inte märka av skenorna. Just därför denna metod så populär, och tack vare att Invisalign inte är synlig så är det allt fler som vänder sig till tandläkaren för att att prova detta. För att få ordning på sneda tänder så bör man testa Invisalign. Hitta mer information om tandreglering på denna sida: tandregleringgöteborg.se

17 Feb 2021

Dina tänder är en sida om hur tandhälsa och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder för att förebygga sjukdommar och besvär. 

Vi har även en sida som beskriver tändernas utveckling, från spädbarnsåldern upp till det att man är vuxen.