Ta hand om dina tänder från norr till söder

Vårda dina tänder och dina tänder vårdar dig. Det är ett talesätt som mycket tydligt talar om hur viktigt det är med tandvård och hur viktiga tänderna är för din hälsa och ditt välmående.

I hela landet finns det tandvårdskliniker som hjälper till att se till att alla landets invånare har en god tandhälsa och fungerande tänder. Utan tänder är det omöjligt att tugga och smärtor i tänder och tandkött kan göra att du helt enkelt inte vill äta. Något som förstås påverkar hela din kropp och mående i övrigt. Därför finns det kliniker för alla patienter från norr till söder, och väst till öst. Söker du efter en tandvårdklinik i Malmö så har du många att välja bland. Hur du väljer avgör du själv, beroende på vad du tycker är viktigt för dig.

Nära eller rätt?

Det naturliga är troligen att hitta en tandvårdsklinik som finns nära där du bor eller arbetar. Men ibland väljer patienter ändå någon som finns långt bort. Det kan bero på att du flyttat och ändå vill gå kvar hos din tidigare tandvårdsklinik. Kanske finns det någon specialitet som endast den kliniken har, eller så har du någon annan anledning till att du väljer just den kliniken. Det som är bra är att du har all rätt att välja precis hur du vill och varför du vill. Du kan välja bland landstingets kliniker eller vilken du vill av alla privata kliniker som finns i hela landet.

27 Apr 2021

Dina tänder är en sida om hur tandhälsa och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder för att förebygga sjukdommar och besvär. 

Vi har även en sida som beskriver tändernas utveckling, från spädbarnsåldern upp till det att man är vuxen.